We zijn al een tijdje druk bezig met het uitvoerig testen van alle technische installaties voor de N434. Deze systemen zorgen ervoor dat de tunnel en verdiepte ligging veilig zijn, zoals brandmeldsystemen, ventilatoren, slagbomen en camera’s. Sommige testen kunnen in de directe omgeving hoorbaar en zichtbaar zijn.

Hoorbare test

Op vrijdag 10 november testen we van 09.00 tot 14.00 uur het openen en sluiten van de calamiteitendoorsteken (CADO). Hierbij zal kort een akoestisch signaal te horen zijn.

Wat is een CADO?

Als je vaak op de snelweg rijdt, ben je waarschijnlijk al eens een bordje met ‘CADO’ erop tegengekomen. Op de N434 hebben we 3 van deze CADO’s geïnstalleerd. Een CADO staat voor Calamiteitendoorsteek. Het is een speciale constructie waarmee een deel van de vangrail in het midden van de weg omhoog kan worden gebracht. Zo kunnen hulpverleningsvoertuigen de rijbaan van de andere rijrichting bereiken, zodat ze sneller bij een ongeval kunnen komen. Het omhoog brengen van de CADO wordt op afstand geregeld vanuit verkeerscentrale Rhoon.

Wil je weten hoe het openen van een CADO klinkt? Bekijk dan het filmpje hieronder!
..