Je kunt je vanaf nu inschrijven voor de sportdag van het unieke tweedaagse RijnlandRoute Festival op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2024. De provincie Zuid-Holland organiseert op veler verzoek het festival dat de opening van de N434 met Corbulotunnel in Leiden markeert. Het festival start op zaterdag met culturele en informatieve activiteiten. Op zondag is de sportdag waarbij je voor één keer kunt hardlopen of fietsen door de Corbulotunnel voordat het verkeer vanaf 5 juli 2024 door de nieuwe tunnel rijdt. Je hoeft niet te kiezen tussen de zaterdag of zondag, want je bent op beide dagen welkom. Het is wel nodig om voor beide dagen apart in te schrijven.

Culturele en informatieve activiteiten

Op zaterdag 22 juni toveren we de Corbulotunnel om tot een belevingsroute met optredens van artiesten uit de regio. Zij verzorgen een doorlopend programma met dans, muziek, kunst en verhalen. De artiesten verbeelden op hun eigen manier de elementen die met de bouw van de tunnel zijn getrotseerd. Ben je benieuwd hoe dat eruitziet? Kom dan vooral kijken en luisteren. Maar er is meer! Vanuit verschillende invalshoeken vertellen we het verhaal van de N434 en de tunnel met foto’s, film, verhalen en muziek. Op het festivalterrein is ook veel te doen, er zijn foodtrucks, knutsel- en bouwactiviteiten voor kinderen, sportactiviteiten en er is een informatieplein met onder meer een weginspectievoertuig van Rijkswaterstaat, brandweerwagens en demonstraties.

Sport en bewegen voor iedereen

Op zondag 23 juni kun je eindelijk door de nieuwe tunnel rennen en fietsen. Er zijn verschillende afstanden voor jong en oud. Je maakt kans op eeuwige roem door winnaar te worden van de 8 kilometer loop, het koningsnummer van dit evenement. Er is ook een 5 km run, een KidsRun van 1 km voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en fietstochten van circa 10 en 20 km. We sluiten de sportdag af met een feestelijke FunRun: in je eigen feestelijke en originele outfit ren je 5 kilometer verkleed door de tunnel. De sportdag wordt in samenwerking met de Rotary Clubs regio Rijnland georganiseerd. Via het festival werft de Rotary donaties voor Jeugdfonds Sport & Cultuur, een goed doel dat jeugd binnen de regio Rijnland kansen biedt om te sporten en te bewegen.

Wij maken bewegen mogelijk

“Wij maken bewegen mogelijk” is het thema van de sportdag op zondag 23 juni 2024. De provincie en de Rotary maken niet alleen op deze dag bewegen mogelijk. Samen met de deelnemers en de donateurs willen zij minimaal € 100.000,00 inzamelen voor Jeugdfonds Sport & Cultuur, dat hiermee voor kinderen van gezinnen met geldzorgen in de regio de contributie van een sportclub of zwemles betaalt.

Kosten
  • Deelname aan de sportdag kost € 5. Voor de KidsRun is daar een leuke attentie bij inbegrepen. Alle opbrengsten gaan naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur.
  • De culturele dag is gratis voor alle bezoekers.
Inschrijven

Voor een goede bereikbaarheid en een prettig bezoek aan het Festival is aanmelden verplicht. Het aantal parkeerplaatsen bij het festivalterrein is zeer beperkt. We raden je aan om met de fiets of het OV te komen. Er rijden pendelbussen tussen Leiden CS en het festivalterrein.

Na je inschrijving ontvang je een bevestiging met meer informatie over het programma en de bereikbaarheid van het RijnlandRoute Festival.

Meer informatie over het festival

Alle informatie over het festival vind je op de pagina RijnlandRoute Festival. Als je nog vragen hebt, kun je ons natuurlijk ook mailen: info@rijnlandroutefestival.nl.