Op 22 en 23 juni 2024 organiseert de provincie Zuid-Holland het unieke tweedaagse RijnlandRoute Festival. Het festival start op zaterdag met culturele activiteiten en op zondag vindt er een sportevenement plaats waarbij bezoekers kunnen hardlopen en fietsen door de tunnel. Voor de invulling van de cultuurdag op zaterdag 22 juni nodigen wij regionale artiesten en gezelschappen uit om mee te doen. Heb je interesse om alleen of met jouw groep muziek, dans, theater of een andere creatieve voorstelling uit te voeren? Meld je dan uiterlijk donderdag 1 februari aan.

Elementen en thema’s RijnlandRoute

Bij de realisatie van de RijnlandRoute is veel aandacht besteed aan de inpassing van de nieuwe weg in stad en land. De route is een aaneenschakeling van verschillende “kunstwerken” (bruggen, viaducten etc.) die door de lucht, aarde, groen en onder en over water gaan (de elementen). Ons doel is om met alle optredens het verhaal van de RijnlandRoute op een bijzondere manier te verbeelden en de bezoekers aan de cultuurdag op 22 juni een unieke ervaring aan te bieden.
We willen de voorstellingen daarom laten aansluiten bij deze elementen en bij de thema’s die bij de RijnlandRoute centraal staan: geschiedenis/archeologie, vakmanschap, bereikbaarheid en inpassing van de weg in landschap en omgeving.

Cultuurdag RijnlandRoute Festival

De voorstellingen tijdens de cultuurdag op zaterdag 22 juni vinden doorlopend plaats tussen 09.00 en 17.00 uur. De acts worden geprogrammeerd voor een optreden in de tunnel, of buiten de tunnel. Welke plek het ook wordt, je bent verzekerd van een groot en enthousiast publiek.

Aanmelden

Wil je op zaterdag 22 juni (alleen of met een groep) een optreden geven tijdens het RijnlandRoute Festival? Meld je dan uiterlijk donderdag 1 februari aan via het aanmeldformulier. Uiterlijk eind februari krijg je te horen of je bent ingedeeld en ontvang je bij deelname meer informatie. Voor vragen kun je mailen naar tessavh@deburgemeesters.nl of bellen naar 015-8876002.