Nu de tunnel en verdiepte ligging casco zo goed als klaar zijn, breekt een nieuwe fase aan van inrichten en afwerken. Een belangrijk onderdeel hiervan is het monteren van de technische installaties, die zorgen voor een veilige tunnel en weg. In totaal worden 54 verschillende technische installaties verwerkt. Het gaat dan om bijvoorbeeld verlichting, ventilatoren, matrixborden en vluchtdeuren.

De tunnel en verdiepte ligging zijn samen zo’n 4 km lang, waardoor één installatie al snel uit duizenden onderdelen kan bestaan. Het camerasysteem telt bijvoorbeeld 130 losse camera’s, de verlichting ruim 2.000 afzonderlijke armaturen en het voertuigdetectiesysteem 930 detectielussen. Al deze onderdelen worden één voor één aangebracht en aangesloten op de elektriciteitsvoorziening en de systemen voor de bediening. Een flinke klus! Aannemer Comol5 is hier nog tot eind dit jaar mee bezig. Benieuwd om welke installaties het allemaal gaat? Deze plaat geeft een inkijkje en een overzicht van de belangrijkste onderdelen.

Een kijkje bij de werkzaamheden

In de volgende aflevering van de RijnlandRoute neemt programmamaker Johan Overdevest een kijkje bij de werkzaamheden aan de technische installaties. De verwachting is dat Omroep West deze aflevering in juli uitzendt, dan is de aflevering ook te zien op onze website. Eerdere afleveringen vind je op de pagina Omroep West.