Er wordt hard doorgewerkt op de A44 met dit mooie, soms erg hete zonnige weer. Zowel overdag als ’s nachts werken we in de komende periode om de rijbanen op de A44 definitief te maken en de viaducten af te werken. Naast het asfalteren van de rijbaan op de nieuw gebouwde viaducten Ommedijkseweg, Plesmanlaan en Robert Boyleweg, maken we aansluitingen op de bestaande rijbaan en de op- en afritten. Hiervoor moeten we onder meer asfalt frezen, zagen in het wegdek om detectielussen aan te leggen, verlichting plaatsen, geleiderail plaatsen en markering aanbrengen. Een flinke klus!

Bekijk hoe het asfalteren in z’n werk gaat, en hoe daarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste robot-technieken. Onder de foto’s vind je de belangrijke data op een rij.

De stappen op een rij
  • 24 juniNieuwe situatie: afrit 8 (Leiden-West) wordt gecombineerd met afrit 9 (Leiden-Zuid). Het verkeer rijdt dan op de parallelbaan. De avond/nacht ervoor is 1 rijstrook en afrit 8/9 dicht.
  • 17 juli – Mijlpaal A44: de rijbaan richting Amsterdam ligt op de definitieve plek! De nacht ervoor en een aantal nachten erna zijn 1 rijstrook en enkele af/toeritten dicht. We moeten dan ook frezen en geleiderail aanbrengen, wat goed hoorbaar kan zijn in de directe omgeving.
  • 24 juli – We verleggen tijdelijk de rijbaan richting Den Haag om werk aan de buitenberm af te ronden en de tijdelijke verbreding weg te halen. De nacht ervoor zijn 1 rijstrook en enkele af/toeritten dicht. Ook hierbij moet freeswerk worden uitgevoerd wat hoorbaar kan zijn.
  • 21/22 augustus – Gedurende 3 avonden/nachten in het weekend is de A44 dicht tussen Wassenaar en Leiden-West ter voorbereiding op de definitieve situatie voor de rijbaan richting Den Haag die 30 augustus in gaat. Het frezen kan hoorbaar zijn in de omgeving.
  • 28/29 augustus – Het hele weekend is de A44 dicht tussen Den Haag en Leiden-West voor algemene onderhoudswerkzaamheden. Het project RijnlandRoute lift hierop mee door werkzaamheden uit te voeren ter voorbereiding op de definitieve situatie voor de rijbaan richting Den Haag die 30 augustus in gaat. Het frezen kan hoorbaar zijn in de omgeving.
  • 30 augustus – Mijlpaal: de rijbaan richting Den Haag ligt op de definitieve plek! De hele week erna is ’s avonds/’s nachts 1 rijstrook en enkele af/toeritten dicht.
  • 11/12 september – N206 het hele weekend dicht tussen A44 en Katwijk. We leggen de definitieve situatie aan voor aansluiting Leiden-West.
  • 13 september – Mijlpaal: de definitieve situatie aansluiting Leiden-West is klaar! Op- en afrit Leiden-Zuid komen tijdelijk te vervallen (en keren zodra de tunnel open is terug als toe/afrit op de nieuwe N434).