Vrijdag 18 juni is de Vlietweg en de tunnel onder de Lammebrug afgesloten voor alle verkeer van 04.30 tot 14.00 uur. Deze afsluiting in nodig voor de werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen. Om onze werkzaamheden veilig uit te voeren en de openbare veiligheid te garanderen is na overleg met provincie en gemeente op het laatste moment besloten om de Vlietweg en tunnel onder Lammebrug tijdens de werkzaamheden af te sluiten. Het opstarten van de werkzaamheden kan enige overlast geven in de directe omgeving rondom de brasserie.

Omleiding

Bestemmingsverkeer vanaf de Vlietweg wordt omgeleid via het Zwetpad naar de Rietpolderweg en vervolgens over de Hofvlietweg naar de N206 Europaweg en terug.

De omleidingsroute voor fietsers gaat via de Vlietlandbrug richting de Leidseweg/Voorschoterweg richting het Lammenschansplein en vice versa

De Vlietweg (vanaf de Europaweg) blijft wel bereikbaar voor nood- en hulpdiensten.

Werkzaamheden

Tijdens de afsluiting wordt een buis uit het water gehesen en begeleidt naar het boorgat, aan de achterkant van de brasserie. Dit gebeurt met behulp van 3 grote kranen. Tijdens de werkzaamheden kruist de buis de weg bij de tunnel onder de Lammebrug.

Overzicht boringen

Voor de Europaweg vinden op tien locaties boringen plaats. Een overzicht van deze locaties en de data waarop deze boringen plaatsvinden staan op de pagina kabels en leidingen.