In het projectgebied van de Tjalmaweg worden momenteel 250 bomen geplant. Deze werkzaamheden vinden plaats op drie locaties: bij het viaduct Valkenburg-West, in de parkstrook en vlakbij de Torenvlietbrug. De aanplant vindt nu plaats omdat bomen in een soort winterslaap zijn en zo beter. De herfst is de beste tijd, omdat dan de grond nog relatief warm is en de wortels alvast kunnen hechten aan de nieuwe groeiplek.

Een groot deel van de parkbomen is al eerder aangeplant. De bomen die nu aangeplant worden, moesten nog even wachten, omdat er in het voorjaar nog gewerkt werd op deze locaties. In de zomer kunnen bomen niet verplant worden. Dus gaan deze bomen, nu de blaadjes gevallen zijn, alsnog de grond in.

Vanaf het voorjaar wordt in de gaten gehouden of er voldoende regen valt, of dat de bomen extra water nodig hebben. In de winter hebben de bomen geen verzorging nodig.

De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken en zullen uiterlijk tot aan de kerstvakantie plaatsvinden. Op een later moment worden in de parkstrook nog struiken en hagen geplant. Voor deze beplanting is de grond nu namelijk te nat. Ook worden in de parkstrook op een later moment nog enkele bijenhotels geplaatst.

Meer informatie over de inrichting van de parkstrook lees je in een eerder nieuwsbericht Definitieve inrichting parkstrook naast de Tjalmaweg | RijnlandRoute.

Download een overzicht met boomsoorten: