Op 10 en 19 december a.s. vinden twee onderwaterbetonstortingen plaats bij de tunneltoerit N434 nabij Vlietland. Om de kwaliteit van het onderwaterbeton te kunnen garanderen is het technisch noodzakelijk de werkzaamheden per bouwkuip in één keer uit te voeren. Er wordt daarom buiten de reguliere werktijden gewerkt. Het zijn op deze locatie van de tunnel de twee laatste bouwkuipen waarvoor onderwaterbeton wordt gestort. Op 6 november vond de eerste onderwaterbetonstort plaats voor de tunneltoerit. Bekijk de foto´s en een video van deze onderwaterbetonstort.

Werktijden 10 en 19 december
10 december – start 05.00u tot ca. 09.00u de volgende ochtend (11 december)
19 december – start 05.00u tot naar verwachting uiterlijk 19.00 uur
In geval van onvoorziene omstandigheden kan het voorkomen dat het werk uitloopt of opschuift.

Naast aanrijdende betonwagens is er verlichting nodig om het werk uit te voeren en kunnen installaties hoorbaar zijn in de omgeving.

Over onderwaterbeton
Bij drie bouwkuipen van de startschacht en tunneltoerit wordt er nat ontgraven en onderwaterbeton aangebracht. Bij deze werkmethode wordt er tijdens het ontgraven water toegevoegd aan de bouwkuip, om opbarsten van de bouwkuipbodem te voorkomen. Zodra de vloer is gestort en uitgehard, kan het water worden weggepompt en is de bouwkuip klaar. Voordeel hiervan is dat er tijdens de werkzaamheden geen grondwater onttrokken hoeft te worden. Tijdens het uitgraven en bij het storten van onderwaterbeton zijn duikers aan het werk. In totaal wordt er in de drie bouwkuipen 4.300 kuub beton gestort, bijna 2 olympische zwembaden vol.