In het projectgebied van de N206 Europaweg vinden binnenkort ondergrondse gestuurde boringen plaats voor het verleggen van kabels en leidingen. In dit bericht lees je welke voorbereidingen afgelopen periode plaatsvonden en welke werkzaamheden komende week plaatsvinden.

Opslag terrein parkeerplaats zwembad

Op de parkeerplaats van zwembad De Vliet is een opslagterrein ingericht en een uitvoerderskeet geplaatst. Vanaf deze locatie worden de materialen vervoerd naar de verschillende werkterreinen. Komende week worden hier verschillende materialen opgeslagen.

Tijdelijke afsluiting deel Delftse Jaagpad

Voor een van de ondergrondse boringen wordt komende week een deel van het Delftse Jaagpad (zie kaartje) een aantal weken afgesloten voor autoverkeer. Verkeer wordt dan omgeleid via de Mary Beyweg. Op het afgesloten wegdeel is het dan ook niet mogelijk om te parkeren. De bewoners en medewerkers van bedrijven van het Delftse Jaagpad en omgeving kunnen in die periode gebruik maken van de parkeerplaats bij het zwembad. Hiervoor wordt een tijdelijke voetgangersbrug gemaakt tussen de parkeerplaats van het zwembad en de Herman Kleibrinkstraat.

Vlietweg

Bij het parkeerterrein, naast brasserie Cronesteyn is een werkterrein ingericht voor het aan elkaar lassen van kunststof leidingen, dit gebeurt aan de kade van het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) langs de Vlietweg met een lascontainer aan het water. De gelaste leidingen worden hierna in het water van het kanaal uitgelegd. Uiteindelijk wordt deze leiding in het boorgat, gelegen naast de brasserie, getrokken door een boormachine die opgesteld staat nabij de op- en afrit A4.

Onderdoorgang Lammebrug afgesloten voor autoverkeer

Voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden is in overleg met de gemeente Leiden besloten om de onderdoorgang bij de Lammebrug af te sluiten voor autoverkeer. Deze afsluiting is op doordeweekse dagen tot uiterlijk 16 juni a.s. Autoverkeer vanaf de Vlietweg richting Leiden wordt omgeleid via de Europaweg (richting de A4) naar de rotonde bij de op-/afrit van de A4 en kan daar keren richting het centrum. Tijdens de weekenden is de onderdoorgang wel open voor autoverkeer.

Op de Vlietweg, langs de kade en naast de brasserie geldt een parkeerverbod. Bezoekers voor de brasserie kunnen gebruik maken van de tijdelijke parkeergelegenheid aan de andere kant van het talud van de Lammebrug op de Vrouwenweg. Voor Polderpark Cronesteyn kunnen automobilisten hun auto het beste aan een andere kant van het Polderpark parkeren, bijvoorbeeld op Industrieterrein Roomburg of bij Tuinvereniging Cronesteyn.