De werkzaamheden voor het inrichten van de parkstrook langs de N206 ir. G. Tjalmaweg zijn in volle gang, er wordt gewerkt met grote machines en transporten. Dat betekent dat de parkstrook een bouwterrein is dat is afgesloten met bouwhekken. Helaas worden sommige bouwhekken beschadigd, open geknipt of ontwricht, waardoor onbevoegden de parkstrook betreden. Dit vandalisme is niet alleen bij wet verboden, maar levert ook erg gevaarlijke situaties op. Jonge kinderen kunnen namelijk naar binnen kruipen en gaan spelen op de bouwplaats en in hopen zand. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

Bouwterrein is geen speelplaats

De parkstrook is een bouwterrein waar wordt gewerkt met machines en vrachtverkeer. Er liggen hopen grond en zand als voorbelasting voor het Broekwegviaduct. Als er in dit zand gespeeld wordt, bestaat het risico dat deze grond afschuift of instort, waardoor kinderen bedolven kunnen worden. Dat geldt zeker voor de avonden en in het weekend, als aannemer Boskalis niet aan het werk is.

Veiligheid voorop

De veiligheid voor omwonenden en medewerkers van Boskalis is van het grootste belang. Aannemer Boskalis heeft daarom de parkstrook afgesloten met bouwhekken en controleert regelmatig of de bouwhekken nog goed afsluiten. De provincie Zuid-Holland, aannemer Boskalis en de gemeente Katwijk doen nu een dringend beroep om alsjeblieft de bouwhekken niet kapot te maken, dicht te houden en de parkstrook niet te betreden. Aan ouders van kinderen die (willen) spelen in de parkstrook vragen wij om hun kinderen hiervoor te waarschuwen.

Planning

Medio juli is de parkstrook naar verwachting weer beschikbaar voor omwonenden en kinderen. Wil je nu al weten hoe de parkstrook eruit komt te zien? Je ziet het in een eerder nieuwsbericht.