Het kruispunt N206/Voorschoterweg in Valkenburg blijft in ieder geval tot eind januari 2023 open voor al het verkeer. Het kruispunt vervalt zodra de nieuwe ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-Oost de functie van het kruispunt overneemt. De provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis optimaliseerden eerder al de plannen voor het werk, zodat het kruispunt langer open kon blijven en de hinder voor de omgeving te beperken.

Op dit moment heeft verkeer vanuit Leiden naar Valkenburg/’t Duyfrak, behalve via het kruispunt N206/Voorschoterweg, ook de mogelijkheid om na het kruispunt vanaf de tijdelijke N206 rechtsaf te slaan naar de nieuwe rotonde Voorschoterweg/Torenvlietslaan. Verkeer uit Valkenburg/’t Duyfrak naar Katwijk kan in de tijdelijke situatie, behalve via het kruispunt, ook via de rotonde rechtsaf de tijdelijke N206 op rijden richting Katwijk. Deze situatie komt te vervallen zodra Valkenburg-Oost in gebruik genomen wordt.

Tijdelijke oplossing

De gemeente Katwijk werkt aan een oplossing voor de ontsluiting van de Zijlhoek/De Woerd zodra het kruispunt definitief vervalt. Dat betekent dat het (vracht)verkeer vanuit Zijlhoek en De Woerd via een andere route op doorgaande wegen moet komen. Meer informatie over de ontsluiting van de Zijlhoek/De Woerd vind je op de website van de gemeente Katwijk.