Vanaf maandag 4 maart is de fietstunnel Hofweg onder de A4 afgesloten. Naar verwachting duren de werkzaamheden tot najaar 2019.

De werkzaamheden

Eerst start Gasunie met het verwijderen van de oude gasleiding bij de Hofvlietweg. Vanaf dat moment is de fietstunnel onder de A4 afgesloten. Het werk van Gasunie duurt naar verwachting 5 weken, aansluitend start Comol5 met de werkzaamheden voor de nieuwe fietstunnel. Hiervoor wordt een deel van de oude fietstunnel gesloopt en wordt het eerste deel van de nieuwe fietstunnel gebouwd. De werkzaamheden van Comol5 nemen circa zes maanden in beslag. In 2020 wordt de fietstunnel nogmaals 6 maanden afgesloten voor de bouw van het tweede deel van de fietstunnel.

Omleiding

Omleidingsroute is via de Vrouwenweg/N206 of, afhankelijk van waar men vandaan komt of naar toe moet, het viaduct over de A4 bij de Kniplaan. Let op, omdat tussen 4 februari en 29 maart ook de Vlietweg is afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer, moeten fietsers uit Zoeterwoude vanaf de Vrouwenweg hun weg vervolgen via de N206 en de N447 richting Voorschoten (en vice versa).