Tussen medio maart en begin april brengen wij de betonnen barrier aan in de gehele oostelijke tunneltoerit (A4-zijde) en het restant in de westelijke tunneltoerit (A44-zijde). Overdag wordt de barrier gestort, en in de avond moeten we de barrier inzagen. Dit kan hoorbaar zijn in de directe omgeving.

De werkzaamheden

Het gaat om het aanbrengen van de betonnen barrier, die tussen de wand van de tunneltoerit en de rijbaan komt te staan. Het aanbrengen van de barrier gebeurt met een zogeheten paver, een machine waarmee de betonverharding ter plaatse in de juiste vorm wordt aangelegd. Na enkele uren moet de gemaakte barrier worden ingezaagd, zodat de werking van het beton kan worden opgevangen. We kunnen met het inzagen niet wachten tot de volgende dag, omdat het beton dan teveel is uitgehard. Het tijdstip dat het inzagen kan starten, hangt af van de weersomstandigheden zoals temperatuur, luchtvochtigheid en wind. Het inzagen van de barrier kan hoorbaar zijn in de directe omgeving.

Planning oostelijke tunneltoerit

In de oostelijke tunneltoerit (A4-zijde) moet over de gehele lengte de barrier aan weerszijden nog worden aangebracht. Deze werkzaamheden staan gepland voor de periode van vrijdag 18 maart t/m vrijdag 25 maart.

Planning verdiepte ligging / westelijke tunneltoerit (A44-zijde)

In de verdiepte ligging/westelijke tunneltoerit is het grootste deel van de barrier vorig voorjaar/zomer al gemaakt. Deze maand ronden we deze klus af. De werkzaamheden staan gepland vanaf medio maart tot en met begin april.

Het gaat om de volgende locaties:
  • Een stukje van 200 meter nabij knooppunt Ommedijk, waarbij 1 avond moet worden door gewerkt
  • Het resterende deel bevindt zich bij de inrit van de tunnel (thv de Gerda Brautigamsingel). Hier neemt het werk circa 4 avonden in beslag.