Vandaag staat het inhijsen van het graafwiel op de planning, wat een bijzonder schouwspel op zal leveren. Het graafwiel, met een diameter van 11 meter en een gewicht van ruim 150 ton, is een van de eyecatchers van de tunnelboormachine.

In de ochtend tillen we eerst het graafwiel een stukje omhoog met een grote kraan, zodat we de blokken kunnen weghalen waar het graafwiel de afgelopen weken op heeft gelegen en waar de drie delen aan elkaar zijn gelast. Deze ruimte is nodig om het graafwiel in verticale positie te brengen. Als alles goed verloopt, hijsen we daarna het graafwiel de startschacht in.

Het is een flinke klus die zomaar de hele dag in beslag kan nemen. Het informatiecentrum (Rietpolderweg 19 Leidschendam) is vandaag speciaal voor deze gelegenheid extra open tussen 11.00 en 15.00 uur, dus wees welkom voor een kopje koffie en mooi uitzicht op de hijswerkzaamheden vanaf het uitkijkpunt.

Nb. door onvoorziene omstandigheden kan het zijn dat de planning wijzigt. Houd onder meer de Facebookpagina Livecrowd RijnlandRoute in de gaten voor het laatste nieuws.