De bouw van de tunnel en verdiepte weg is zo goed als klaar. Toch duurt het nog tot de tweede helft van 2024 voordat het verkeer veilig over de nieuwe weg kan rijden. We moeten hiervoor nog een aantal belangrijke stappen zetten.

Op dit moment worden de laatste bouwwerkzaamheden afgerond en zijn we ook gestart met het aanbrengen van de verschillende technische installaties.

In april start het testprogramma in de tunnel. Daarnaast is het belangrijk dat de verschillende organisaties, zoals bijvoorbeeld de verkeerscentrale Rhoon, brandweer, politie en ambulance, een goede opleiding krijgen om later de tunnel te kunnen beheren en om te kunnen handelen bij incidenten en calamiteiten. Daar hoort ook trainen en oefenen bij.

Tenslotte is er, voordat de tunnel en verdiepte ligging echt open mag, een openstellingsvergunning nodig. Om deze procedure soepel te laten verlopen overleggen de verschillende betrokken partijen nu al regelmatig met elkaar in het openstellingsatelier.

Deze stappen zijn in onderstaande infographic overzichtelijk bij elkaar gezet. Tot de openstelling zullen we regelmatig de verschillende stappen toelichten op de website.
..

Infographic openstelling Corbulotunnel

Klik op de afbeelding om deze te vergroten.
..