Het ontwerp van de N206 ir. G. Tjalmaweg is genomineerd voor de “RAP071”, de Rijnlandse Architectuur Prijs. De organisatie van de RAP heeft bekend gemaakt dat het ontwerp van de Tjalmaweg, naast 24 andere genomineerden, op de longlist staat voor deze prijs. De komende maand buigt een jury zich over de selectie van genomineerden om op 6 september de shortlist bekend te maken. Daarna kunnen bewoners uit de regio hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp via de website van het RAP

Stijn Koole, landschapsarchitect en partner bij BoschSlabbers stond samen met architectenbureau ZJA in opdracht van Boskalis Nederland garant voor het ontwerp en de landschappelijke inpassing van de Tjalmaweg: “Wij zijn erg blij met deze nominatie. Met de opening van de N206 ir. G. Tjalmaweg – als onderdeel van de RijnlandRoute – is er naast een verbeterde wegverbinding vooral ook een uniek groen stukje weg aan Nederland toegevoegd. De half verdiepte ligging van de Tjalmaweg wordt begeleid met duurzame houten lamellen die over een aantal jaar begroeid zijn met 6 soorten klim- en hangplanten. De ontwikkeling van een brede parkstrook naast de Tjalmaweg, bestaande uit vloeiende lijnen, is bedoeld om te beleven, te bewegen en te ontspannen. Er is gekozen voor veel variatie in sfeer en routes door middel van een grote diversiteit plantensoorten en verschillende verblijfsplekken voor avontuurlijk spelen, honden uitlaten en gewoon zitten.”

Wij feliciteren BoschSlabbers Landschapsarchitecten, architectenbureau ZJA en Boskalis Nederland van harte met deze nominatie.