Update: De Tjalmaweg is vanaf 30-11 weer geopend.

De Tjalmaweg is per direct in beide richtingen afgesloten tussen de aansluiting N441 en de A44 (Leiden-West). Aannemer Boskalis voert dan een spoedreparatie uit aan het wegdek van de tijdelijke N206 (rijstrook richting Leiden). Het verkeer wordt omgeleid middels borden en verkeersregelaars. Hulpdiensten kunnen de werkzaamheden passeren. De bussen van Arriva moeten omrijden. Het verkeer kan naar verwachting uiterlijk morgenochtend weer over de Tjalmaweg rijden.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid over de A44, afslag 6 Noordwijk, N444, N206 en visa versa. Ook vanaf N206 Leiden-West wordt het verkeer terug geleid naar de A44 richting Amsterdam (via de Oude Rhijnhofweg / McDonalds). Verkeer vanaf de Voorschoterweg richting Leiden kan de N206 op draaien. Omgekeerd kan dan niet; verkeer vanaf de N206 Leiden wordt omgeleid t.h.v. de Oude Rhijnhofweg / McDonalds.

Omleiding N206
Oorzaak spoedreparatie

Vanmiddag is tijdens werkzaamheden aan de Tjalmaweg (uittrekken van damwanden) schade ontstaan aan het wegdek (rijstrook richting Leiden). Om die reden heeft aannemer Boskalis direct de snelheid verlaagd naar 30 km per uur, in beide richtingen.
De weginspecteur van de provincie Zuid-Holland heeft de situatie beoordeeld en besloten dat de Tjalmaweg per direct (± 16.30 uur) afgesloten moet worden.^Tijdens deze afsluiting herstelt aannemer Boskalis zo snel als mogelijk de schade aan het wegdek. Het verkeer kan naar verwachting uiterlijk morgenochtend weer over de Tjalmaweg rijden.