De N206 ir. G. Tjalmaweg is aanstaande donderdag 20 oktober van 20:00 uur tot vrijdag 21 oktober 06:00 uur tussen de aansluiting N441 en de A44 (Leiden-West) afgesloten omwille van een spoedreparatie van een verzakking in het asfalt t.h.v. Veldzicht. In het kader van ‘minder hinder’ maakt Boskalis direct van de gelegenheid gebruik om een werkin-/uitvoeger in te richten, aan de westzijde van het tracé (t.h.v. Molenwijk). Automobilisten worden omgeleid, met uitzondering van hulpdiensten; zij kunnen het werk passeren. Tijdens de afsluiting rijden de Arriva bussen door de dorpskern van Valkenburg.

Avond-/nachtafsluiting donderdag 20 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2022

De Tjalmaweg is in de avond en nacht afgesloten voor autoverkeer tussen de aansluiting N441 en knooppunt Leiden-West (t.h.v. Willem Einthovenstraat). Daarbij wordt opgemerkt dat autoverkeer vanaf de kruising N206/ Voorschoterweg de N206 richting Leiden op kan draaien. Dit geldt dus niet voor verkeer vanuit Leiden; afslag N206 Voorschoterweg is afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen deze avond/nacht gewoon de Torenvlietbrug oversteken.

Omleiding

Autoverkeer wordt omgeleid middels bebording over de A44, afslag 6 Noordwijk, N444, N206 en visa versa. Ook vanaf N206 Leiden-West wordt het verkeer terug geleid naar de A44 richting Amsterdam (via de Oude Rhijnhofweg / McDonalds). Verkeer vanaf de Voorschoterweg richting Leiden kan de N206 op draaien. Omgekeerd kan dan niet; verkeer vanaf de N206 Leiden wordt omgeleid t.h.v. de Oude Rhijnhofweg / McDonalds.

omleidingsroute zonkreparatie
Hinder omgeving
  • Spoedreparatie: De verzakking (zonk) in het asfalt t.h.v. Veldzicht wordt hersteld met asfalt. De werkzaamheden vinden plaats achter het tijdelijke geluidscherm van de N206, maar kunnen hoorbaar en voelbaar zijn. Ook bouwverlichting van o.a. de asfaltmachine, een vrachtwagen en een mobiele hydraulische kan zichtbaar zijn in de omgeving. We proberen de hinder tot een minimum te beperken.
  • Werkin/-uitvoeger: Ter hoogte van de wijk Molenwijk – aan de Katwijkse zijde van het werk – wordt een werkin/-uitvoeger ingericht met betonnen barriers en markering op het asfalt. Deze activiteiten kunnen hoorbaar, voelbaar en zichtbaar zijn in de omgeving. We doen ons best dit te beperken.
Bussen Arriva

Tijdens de avondafsluiting rijden bussen van Arriva door de dorpskern van Valkenburg en niet over de tijdelijke N206. De bushalte op de Tjalmaweg komt dan tijdelijk te vervallen. Tijdens de eerste diensten op vrijdagochtend (vanaf 05:00 uur) rijden de bussen van Arriva weer regulier over de Tjalmaweg. De bushalte is dan weer toegankelijk.