Het nieuwe viaduct Valkenburg-West sluit in de toekomst aan op woningbouwlocatie Valkenhorst, via een zogenoemde “harpaansluiting”. Dat geldt ook voor de Kooltuinweg aan de zuidzijde van de Tjalmaweg. Boskalis sluit in verband met deze werkzaamheden de Kooltuinweg af van dinsdag 13 juni 07.00 uur tot en met vrijdag 23 juni 16.00 uur voor al het doorgaande verkeer. Woningen, bedrijven en volkstuinen zijn eenzijdig bereikbaar. Het doorgaand verkeer (automobilisten en fietsers) dient om te rijden. Weggebruikers worden via gele borden geïnformeerd. 

Werkzaamheden

Ter hoogte van het viaduct verwijdert Boskalis het oude asfalt van de Kooltuinweg. Daarna wordt het nieuwe tracé naar het viaduct opgehoogd en kan de Kooltuinweg aangesloten worden op het viaduct. Als laatste wordt er geasfalteerd en komt er nieuwe belijning op.

Afsluiting en omleidingen

Van dinsdag 13 juni 07.00 uur t/m vrijdag 23 juni 16.00 uur is de Kooltuinweg voor deze werkzaamheden afgesloten. Woningen, bedrijven, percelen en volkstuinen langs de Achterweg en Kooltuinweg blijven eenzijdig bereikbaar. Doorgaand auto- en fietsverkeer wordt als volgt omgeleid:

  • Fietsers via het dorp Valkenburg en aansluiting Valkenburg-Oost.
  • Gemotoriseerd verkeer via de nieuwe N206 Tjalmaweg en aansluiting Valkenbrug-Oost.
Planning

De werkzaamheden (en afsluiting) duren vanaf dinsdag 13 juni naar verwachting 10 kalenderdagen. Mocht dit onverhoopt langer duren, dan zullen wij dit communiceren.