In de nieuwe aflevering neemt Johan een kijkje bij de werkzaamheden aan de N206 ir.G Tjalmaweg, deze weg wordt verbreed en deels verdiept aangelegd. Om de weg verdiept te kunnen aanleggen, moet eerst een soort kuip worden gebouwd waar de weg vervolgens in komt te liggen. Deze kuip moet natuurlijk waterdicht zijn en het grondwater wordt tegengehouden met folie. Johan is erbij als in de kuip de folie wordt uitgerold en de naden worden dichtgelast.

Om ruimte te maken voor de aanleg van de RijnlandRoute wordt er ook groen weg gehaald. De provincie wil dit groen volledig compenseren. Maar wat wordt er dan precies geplant en waar? Dat wordt uitgelegd door onze landschapsarchitect Sjoukje van Heesch. En natuurlijk planten Johan en Sjoukje zelf ook nog wat bomen en struiken.

Elk kwartaal komt Johan Overdevest, Omroep West, bij ons langs en spreekt hij de mensen achter de schermen. Van ontwerpers tot buurtbewoners, van landschapsarchitecten tot betonvlechters en van tunnelboorders tot archeologen.

Eerdere afleveringen gemist?

Bekijk alle afleveringen terug op de pagina Omroep West.