In de nieuwste aflevering van de RijnlandRoute laten we zien waar je naartoe moet als er een calamiteit in de tunnel is. Er zijn namelijk dwarsverbindingen (ruimtes) gemaakt tussen de twee tunnelbuizen en hierdoor kun je vluchten naar de andere (veilige) buis. Johan kijkt hoe zo’n dwarsverbinding er uitziet en hoe dit werkt. Onze landschapsarchitect Sjoukje vertelt hoe kleine dieren de A44 kunnen passeren. De werkzaamheden aan de N206 Europaweg in Leiden gaan van start. Voordat het werk aan de weg begint, vinden er allerlei onderzoeken plaats. Zo wordt door middel van sonderingen het draagvermogen van de grond gemeten. Een bijzondere techniek die we helder uitleggen in deze nieuwe aflevering van ‘De RijnlandRoute’.

Omroep West zendt de nieuwe aflevering op zaterdag 20 april om 17.00 uur voor het eerst uit. Vervolgens is de aflevering tot en met zondag 21 april 19.00 uur bijna ieder uur te zien op omroep West. De aflevering staat nu al op onze website:

..

..

RijnlandRoute op omroep West

Elk kwartaal komt Johan Overdevest, Omroep West, bij ons langs en spreekt hij de mensen achter de schermen. Van ontwerpers tot buurtbewoners, van landschapsarchitecten tot betonvlechters en van tunnelboorders tot archeologen.

Eerdere afleveringen gemist?

Bekijk alle afleveringen terug op de pagina Omroep West.