In de nieuwe aflevering neemt Johan een kijkje in de Corbulotunnel, waar momenteel de tunnel technische installaties worden geplaatst. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld matrixborden, slagbomen, camera’s en rookmelders. Johan helpt bij het ophangen van een ventilator, een flinke klus want een ventilator weegt zo’n 2.000 kilo. Ook nemen we een kijkje ónder het wegdek in de tunnel, hier is het een snelweg van kabels en installaties.

Bij de aanleg van de RijnlandRoute worden ook fietspaden aangelegd. Bij de aansluiting Leiden-West wordt een fietspad gemaakt onder de A44 en de op- en afritten. De wanden van dit fietspad zijn bijzonder, omdat alle 100.000 tegels volgens een exact patroon moeten worden geplaatst. In de aflevering zie je hoe het patroon tegel voor tegel op de wand komt.

Elk kwartaal komt Johan Overdevest, Omroep West, bij ons langs en spreekt hij de mensen achter de schermen. Van ontwerpers tot buurtbewoners, van landschapsarchitecten tot betonvlechters en van tunnelboorders tot archeologen.

Eerdere afleveringen gemist?

Bekijk alle afleveringen terug op de pagina Omroep West.