Was je er ook bij tijdens de Open Dag Tjalmaweg afgelopen zaterdag? Omdat de Tjalmaweg afgesloten was voor werkzaamheden, konden wij een open dag op het verse asfalt organiseren. Ongeveer 2.500 enthousiaste bewoners en belangstellenden grepen de kans om eenmalig de nieuwe weg per fiets, step, skates, wandelend of hardlopend te verkennen. Bestuurders van de provincie Zuid-Holland, Boskalis Nederland en de gemeenten Katwijk en Oegstgeest gaven met de openingshandeling voor de nieuwe Tjalmaweg het startsein voor urenlang wandel– en fietsplezier 

De route van de Open Dag Tjalmaweg startte op het viaduct Valkenburg-Oost (Praetorium Agrippinae). Vanaf dit viaduct wandelden de bezoekers – van jong tot wat ouder – tot aan ongeveer viaduct Valkenburg-West (De Castra). Op de fiets, hardlopend of op skates kon je wat verder door: bijna tot aan de N441/Wassenaarseweg.

Bovenop viaduct Valkenburg-Oost zorgden een koffie- en thee kraampje, frietkar en ijskar voor de inwendige mens. Al werd er tijdens deze eerste echt warme lentedag vooral veel limonade gedronken. Kinderen in de basisschool leeftijd leverden ruim 80 kleurplaten in. Dat wordt nog een hele klus om de mooiste te kiezen! De winnaars van de kleurplaatwedstrijd maken we uiterlijk 16 mei bekend.

In de foto’s hieronder zie je een kleine impressie van deze mooie dag.