Aanstaande zaterdag om 17.00 uur zendt Omroep West een nieuwe aflevering van de RijnlandRoute uit. Programmamaker Johan Overdevest spreekt de mensen achter de schermen en hoort wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de RijnlandRoute.

De verdiepte ligging van de N434

In deze aflevering alles over de verdiepte ligging van de N434, het westelijke gedeelte van de nieuwe provinciale weg tussen de A44 en de A4 bij Leiden. Wat doet een landschapsarchitect om ervoor te zorgen dat de nieuwe weg zo goed mogelijk wordt ingepast in het bestaande landschap? Hoe gaat de aannemer om met het grondwater bij de aanleg van de verdiepte ligging? Waarom is er een aquaduct aangelegd voor de Veenwatering? En hoe wordt de tunnel als we er straks doorheen kunnen rijden verlicht? Johan heeft zijn laarzen weer aangetrokken en is voor je op pad gegaan om de antwoorden te verzamelen. Natuurlijk kon hij het niet laten om ook even met een kano door het nieuwe aquaduct te varen.

Ga jij ook kijken?

Vanaf zaterdag 4 juli om 17.00 uur wordt de aflevering op Omroep West elk uur herhaald tot zondag 5 juli 17.00 uur. Uiteraard kan je de aflevering na de uitzending ook terugkijken op onze website.

Elk kwartaal komt verslaggever Johan Overdevest, Omroep West, bij ons langs en spreekt hij de mensen achter de schermen. Vanwege het coronavirus lagen de opnames enige tijd stil. Eerdere afleveringen kun je terugkijken op de pagina Omroep West.