In opdracht van de provincie Zuid-Holland reconstrueert Comol5 de aansluiting Leiden-West. Onderdeel van de aanpassingen zijn het maken van een nieuwe P+R en het verwijderen van het bestaande Transferium vlak naast de A44 en de witte loopbrug die het Transferium met het gebied aan de overzijde verbindt.

Ingebruikname nieuwe P+R

De werkzaamheden aan het nieuwe P+R terrein aan de Oude Rhijnhofweg in Oegstgeest zijn in volle gang. De voorbelasting is aangebracht, het terrein is grotendeels ingericht en binnenkort beginnen de asfalteringswerkzaamheden. Zondag 17 maart wordt het nieuwe P+R terrein in gebruik genomen, op deze dag gaat ook gaat de nieuwe dienstregeling van Arriva in.

Verwijderen Transferium

Vanaf maandag 18 maart start het uitvoeringsteam met de sloop van het Transferium en is die niet meer bereikbaar voor gebruikers. Ook wordt het voormalige pand van de McDonald’s weggehaald.

Verwijderen loopbrug

De witte loopbrug wordt in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart verwijderd. Om de brug veilig weg te halen, is de N206 die nacht afgesloten voor alle verkeer. De toe- en afritten van de A44 blijven die nacht wel beschikbaar. Meer informatie over deze afsluiting volgt nog in een nieuwsbericht.