Aan het eind van deze week zijn we klaar met de aanleg van het wandelpad in de parkstrook bij Duinzicht. Voor het einde van de maand is dit deel van de parkstrook weer beschikbaar voor bewoners. Dan is ook de tijdelijke hondenuitlaatplaats klaar en zijn de bermen met gras ingezaaid.

De bovenste laag van het pad is gemaakt van een zogenaamde “halfverharding”, bestaande uit steensoorten en biopolymeren (biopolymeer is een plantaardig bindmiddel dat de korrels op een stevige manier aan elkaar bindt). Dit duurzame materiaal is stevig genoeg voor wandelaars, kinderwagens en rolstoelen en laat regenwater door naar de ondergrond. Het wandelpad heeft een landelijke uitstraling, wat goed past bij de sfeer in de parkstrook en de kronkelige vorm van het pad.

Op een later moment, als de tijdelijke N206 (die deels door de huidige parkstrook loopt) niet meer nodig is, leggen we ook in de rest van de parkstrook wandelpaden aan, voorzien van dezelfde halfverharding. Meer dan in de oude situatie het geval was, zal er dan de mogelijkheid zijn tot het maken van ommetjes. De wandelpaden zijn fysiek gescheiden van het snelfietspad.

De halfverharding en de tijdelijke hondenuitlaatplaats zijn onderdeel van het pakket aan aanvullende hinderbeperkende maatregelen, dat door de provincie Zuid-Holland wordt toegepast. Het wandelpad wordt in de toekomst onderhouden door de gemeente Katwijk; het pad voldoet aan de onderhoudseisen van de gemeente.