In februari voert Boskalis diverse werkzaamheden uit om ruimte te maken voor de sloop van het Achterwegviaduct over de N206 ir. G. Tjalmaweg, de aanleg van de tijdelijke N206 en de bouw van een tijdelijke voetgangers/fietsbrug over de huidige Tjalmaweg. Bewoners, automobilisten op de Tjalmaweg en reizigers met de bus hebben weinig tot geen hinder van de werkzaamheden. U leest hier wat er op de verschillende locaties gaat gebeuren.

Het Achterwegviaduct over de N206 ir. G. Tjalmaweg wordt dit voorjaar gesloopt om ruimte te maken voor de toekomstige verbreding van de Tjalmaweg. Boskalis bouwt vóór de sloop een tijdelijke brug met een fietsgoot over de N206 om de verbinding tussen de Achterweg en de Kooltuinweg voor voetgangers en fietsers in stand te houden.

Bereikbaarheid bushalte naast Achterwegviaduct

Bij de sloop van het Achterwegviaduct verdwijnt ook de trap van het viaduct naar de bushalte. Ook komt er bij de bushalte een fietsenrek in plaats van de huidige fietsenstalling aan de Achterweg. Voor het bereiken van de bushalte maken reizigers vanaf maandag 15 februari a.s. gebruik van een nieuw pad vanaf het viaduct naar de lager gelegen bushalte. De bushalte naast het Achterwegviaduct is dan via het bestaande fietspad en dit tijdelijke pad te bereiken.

Vervolg

Na de verhuizing van de fietsenstalling, wordt het asfalt op de Achterweg verwijderd. Tot slot wordt de busbaan voor de bus richting Katwijk bij de bushalte korter gemaakt.

Planning van de werkzaamheden

Maandag 8 februari tot en met vrijdag 15 februari *

  • Het verwijderen van de fietsenstalling en het verplaatsen van de huidige fietsenrek naar de locatie naast de bushalte.
  • Het verwijderen van de huidige taludtrap van het Achterwegviaduct.
  • De aanleg van een nieuw pad naar de bushalte (hellingbaan), tussen het Achterwegviaduct en het huidige fietspad.

Maandag 15 februari tot en met vrijdag 26 februari *

  • Het verwijderen van het asfalt van de Achterweg.

Maandag 22 februari tot en met donderdag 25 februari *

  • Inkorten busstrook richting Katwijk (werkzaamheden tussen 20.00 uur en 06.00 uur).

*de planning is indicatief en onder voorbehoud

Meer informatie

Bewoners van Veldzicht worden per brief geïnformeerd deze werkzaamheden, de bereikbaarheid van de bushalte en het stallen van fietsen bij de halte. Voor reizigers wordt er op de bushalte een poster met informatie geplakt.

Over de sloop van het Achterwegviaduct en de bouw van de tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers volgt later via deze site, social media en per bewonersbrief uitgebreide informatie.