In de nacht van zaterdag 30 maart vanaf 20.00 uur (nog wintertijd) tot zondag 31 maart 07.00 uur (zomertijd) verwijderen we de voetgangersbrug over de Plesmanlaan ter hoogte van het huidige Transferium. In deze periode is de N206 net vóór en ná de voetgangersbrug gestremd voor alle verkeer.

Gemotoriseerd verkeer vanaf de A44 uit de richting van Amsterdam met bestemming Leiden wordt via afrit 7 Oegstgeest omgeleid. Gemotoriseerd verkeer vanaf de A44 uit de richting Den Haag met bestemming Katwijk wordt via afrit 9 omgeleid via de Ommedijkseweg en Haagse Schouw. De omleiding wordt met gele borden gemarkeerd. De overige toe- en afritten bij Leiden-West blijven gewoon in gebruik.

Voetgangers en fietsers

Voetgangers en fietsers tussen Leiden en Katwijk worden al vanaf 18 maart omgeleid via de Plesmanlaan, Einsteinlaan en de Robert Boyleweg. Deze omleiding is noodzakelijk vanwege de sloop van het huidige Transferium. Vanwege de aanleg van de RijnlandRoute zal deze omleiding circa twee jaar gaan duren.

Nieuw P+R terrein

Vanaf 18 maart slopen we het huidige Transferium. Er is een nieuw P&R terrein aangelegd nabij de Torenvlietbrug (tegenover de nieuwe McDonald’s) die op 17 maart in gebruik genomen wordt. Op deze locatie zijn ook nieuwe fietsenstallingen geplaatst. Op de N206 zijn ter hoogte van de Torenvlietbrug nieuwe bushaltes aangelegd. Vanaf 17 maart halteren de bussen bij deze nieuwe haltes met de naam ‘BioScience Park-West’.

Wat gebeurt er met mijn fiets of auto als deze zondag 17 maart nog op het Transferium staat?

Auto’s worden weggesleept en naar de Amphoraweg 11 in Leiden gebracht. Via 015 – 251 1351 kunt u een afspraak maken met het bergingsbedrijf.

Meer informatie: https://gemeente.leiden.nl/inwoners-en-ondernemers/parkeren/wegsleepregeling-voertuigen. Fietsen worden naar het Warenhuis op de Willem Barentszstraat 20 in Leiden gebracht. www.leiden.nl/fiets