Vanaf afgelopen maandag is er op het kruispunt van de Hoofdstraat met de Marinus Poststraat in Valkenburg een verkeersregelaar aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden. Het kruispunt is onderdeel van de fietsomleiding die in verband met de afsluiting van het fietspad in de parkstrook langs de N206 is ingesteld.

De provincie Zuid-Holland en de gemeente Katwijk hebben afgesproken dat de verkeersregelaar in de ochtend gedurende 3 weken wordt ingezet: 2 weken voorafgaand aan de voorjaarsvakantie en 1 week erna, op de dagen dat de bassischolen open zijn. De verkeersregelaar begeleidt tussen 08.00 uur en 09.00 uur het verkeer, met name in verband met de fietsers naar de basisscholen De Dubbelburg en De Burcht.

Na deze 3 weken wordt er geëvalueerd of de inzet van de verkeersregelaar een succes was. Als dat zo is, dan zijn de gemeente, Boskalis en de provincie van plan om tijdens de looptijd van het project vaker een verkeersregelaar in te zetten op deze locatie. Dit zal dan op gerichte momenten gebeuren, zoals bijvoorbeeld in de week na schoolvakanties, maar dat is nog niet bepaald.

De inzet van de verkeersregelaar is één van aanvullende hinderbeperkende maatregelen die de provincie Zuid-Holland en Boskalis treffen om de hinder van de tijdelijke, noordelijke verlegging van de N206 ir. G. Tjalmaweg verder te beperken.