Vanwege de succesvol verlopen inzet van de verkeersregelaar op het kruispunt Hoofdstraat met de Marinus Poststraat, in februari, hebben de provincie Zuid-Holland en aannemer Boskalis in overleg met de gemeente Katwijk besloten om dit na iedere schoolvakantie voort te zetten. Het kruispunt is onderdeel van de fietsomleiding die in verband met de afsluiting van het fietspad in de parkstrook langs de N206 is ingesteld.

Omdat de meivakantie voor kinderen van basisschool De Burcht vandaag weer voorbij is – en voor kinderen van De Dubbelburg volgende week – is de verkeersregelaar de komende twee weken op het kruispunt aanwezig, met uitzondering van aanstaande donderdag en vrijdag (als de scholen dicht zijn i.v.m. Hemelvaart). De verkeersregelaar leidt tussen 08.00 en 09.00 uur het verkeer in goede banen, met name in verband met de fietsers naar de beide basisscholen. De verkeersregelaar begeleidt het verkeer in de week na iedere schoolvakantie, zolang de fietsomleiding in gebruik is.

De inzet van de verkeersregelaar is één van aanvullende hinderbeperkende maatregelen die de provincie Zuid-Holland en Boskalis treffen om de hinder van de tijdelijke, noordelijke verlegging van de N206 ir. G. Tjalmaweg verder te beperken.