Op maandag 13 februari wordt het deel van de tijdelijke voetgangersbrug over de in aanbouw zijnde nieuwe N206, na ruim 1,5 jaar dienst te hebben gedaan, uitgehesen en ontmanteld. De voetgangersbrug over de tijdelijke N206 blijft nog toegankelijk zolang de tijdelijke N206 in gebruik is. Op deze manier kunnen de voetgangers uit Valkenburg de bushalte langs de tijdelijke N206 blijven gebruiken.

Ontmantelen voetgangersbrug

In verband met de afbouw van de nieuwe Tjalmaweg is het moment aangebroken om het deel van de tijdelijke voetgangersbrug over dit deel te ontmantelen. We hebben hier zo lang als mogelijk mee gewacht.

Met een grote hijskraan wordt de voetgangersbrug van de staanders gehesen en op het asfalt in de verdiepte ligging gelegd. Er is nu nog gelegenheid om de brugdelen op de onderlagen van het asfalt in de bouwkuip te ontmantelen, die mogelijkheid is er niet meer als het verkeer over de nieuwe Tjalmaweg rijdt.

Wat houdt dat precies in voor de voetgangers en fietsers?

Vanaf maandag 13 februari is het niet meer mogelijk om via de voetgangersbrug de oversteek over de nieuwe Tjalmaweg te maken, tussen de noordzijde en zuidzijde van de weg. Voetgangers en fietsers kunnen de N206 wel kruisen ter plaatse van de Voorschoterweg (onder de Torenvlietbrug door) en bij de fietstunnel ter hoogte van de Molentuinweg. Zodra de nieuwe ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-Oost wordt opengesteld (later dit voorjaar) kunnen fietsers en voetgangers ook via dit viaduct de N206 (ongelijkvloers) oversteken.