Voor het uitvoeren van grondonderzoeken vinden er binnenkort twee tijdelijke afsluitingen plaats. Het grondonderzoek is ter voorbereiding op de verbreding van de N206 Europaweg en de vernieuwing van de Lammebrug. Hieronder lees je meer over de afsluitingen.

Afsluiting fietspad zuidzijde N206 op 21/22/23 mei

Van dinsdag 21 mei 07.00 uur tot en met donderdag 23 mei 16.00 uur is het fietspad aan de zuidzijde van de N206 afgesloten, tussen het Delftse Jaagpad/Voorschoterweg en de Vlietweg. Fietsers worden met borden omgeleid via de noordzijde van de N206.

Verwijderen lage struiken

De afsluiting van het fietspad is noodzakelijk omdat we die dagen boringen (sonderingen) uitvoeren voor grondonderzoek. Om de boringen mogelijk te maken, verwijderen we voorafgaand aan de werkzaamheden op een aantal locaties de lage struiken in de bermen (zie geel omcirkeld op de plattegrond). Deze lage struiken zijn cotoneaster ofwel dwergmispel. Na het verwijderen van de lage struiken worden de kale plekken ingezaaid met een kruidenmengsel.

Kaart tijdelijke afsluitingen N206 Europaweg

21, 22 en 23 mei is het fietspad aan de zuidzijde van de N206 afgesloten, tussen het Delftse Jaagpad/Voorschoterweg en de Vlietweg.

Tunneltje Vlietweg onder N206 afgesloten voor autoverkeer op 27 mei

Op maandag 27 mei van 12.00 tot 16.00 uur is de Vlietweg ter hoogte van de N206/Lammebrug afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers worden onder begeleiding van verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid. Deze afsluiting is nodig om op deze locatie grondonderzoek te kunnen uitvoeren.

Afbeelding afsluiting Vlietweg

27 mei is de Vlietweg ter hoogte van de N206/Lammebrug afgesloten voor autoverkeer

Een kijkje achter de schermen bij het grondonderzoek

In één van de afleveringen van de RijnlandRoute op Omroep West nemen we een kijkje bij het grondonderzoek wat plaatsvindt bij de Europaweg. Bekijk het fragment hieronder. Wil je de volledige aflevering zien? Kijk dan op de pagina Omroep West.
..