Een deel van de Vrouwenweg in Leiden is vanaf 9 tot en met 23 december 2021 afgesloten voor autoverkeer. Deze afsluiting is nodig voor werkzaamheden die plaatsvinden voor het verleggen van kabels en leidingen in het projectgebied van de N206 Europaweg, onderdeel van de RijnlandRoute. In dit bericht lees je meer over de omleidingsroute en over werkzaamheden die plaatsvinden bij het Delfste Jaagpad en de Mary Beystraat.

Afsluiting en omleiding

De nieuwe kabels en leidingen op de Vrouwenweg moeten aangesloten worden op de huidige netten. Deze werkzaamheden vinden plaats vanaf donderdag 9 tot en met donderdag 23 december 2021. In deze periode is de Vrouwenweg afgesloten voor autoverkeer tussen de aansluiting met de N206 Europaweg en de rij woningen aan de Vrouwenweg.

Bestemmingsverkeer wordt omgeleid via Zoeterwoude: de Dirk van Santhorstweg, de Noordbuurtseweg, de Miening, vervolgens over de A4 en dan via de Kruisherenweg naar de Vrouwenweg en vice versa. De bussluis op de Kruisherenweg wordt hiervoor tijdelijk verwijderd.

Voor (brom)fietsers is geen omleiding, zij kunnen langs de werkzaamheden.

Werkzaamheden Delftse Jaagpad en Mary Beystraat

Op het Delftse Jaagpad en de Mary Beystraat vinden ook verleggingen van kabels en leidingen plaats. Hier worden kabels en leidingen opgegraven en aangesloten op de nieuwe kabels en leidingen. Oude kabels en leidingen worden opgeruimd.

De werkzaamheden vinden plaats in 2 fases:

  1. Van maandag 22 november 2021 tot en met uiterlijk donderdag 23 december 2021.
    In deze periode kan er niet geparkeerd worden op het Delftse Jaagpad. Auto’s kunnen geparkeerd worden op deel van het parkeerterrein van zwembad De Vliet. Hiervoor is een tijdelijke voetgangersbrug aan het begin van de Herman Kleibrinkstraat geplaatst.
  2. Van maandag 17 januari 2022 tot en met de week van 14 februari 2022.
    Tijdens deze fase is een deel van de parkeerplaatsen op het Delftse Jaagpad niet beschikbaar. Er kan nog steeds geparkeerd worden op het naastgelegen terrein van het zwembad De Vliet.
    In de periode tussen fase 1 en 2 (vanaf 24-12-2021 t/m 16-01-2022) zijn alle parkeerplaatsen op en rondom Delftse Jaagpad beschikbaar. De gemaakte sleuf voor kabels en leidingen is dicht en de verkeersborden zijn niet van toepassing.
Verleggingen kabels en leidingen

Tot april 2022 plaatst een aannemer nieuwe kabels en leidingen voor drie partijen: netbeheerder Liander, drinkwaterbedrijf Dunea en de gemeente Leiden (de riolering).
Meer informatie over deze werkzaamheden staat op de pagina kabels en leidingen.

Vanaf april 2022 tot de zomer van 2022 gaan andere aannemers aan de slag met het verleggen en aansluiten van de kabels namens de telecombedrijven.

Werkzaamheden in beeld

Begin november plaatsten wij een filmpje over het verleggen van kabels en leidingen in het projectgebied van de N206 Europaweg. Het filmpje kun je terugkijken op onze website.

Omleidingskaart afsluiting Vrouwenweg