Van maandag 11 t/m donderdag 21 november 2019 organiseert de provincie Zuid-Holland met de gemeente Oegstgeest een tentoonstelling over de wandkunst onder de Torenvlietbrug. Bewoners en belangstellenden kunnen de ontwerpen van vier geselecteerde kunstenaars en ontwerpers bekijken en aangeven welk ontwerp hen het meest aanspreekt. De mening van het publiek wordt betrokken bij de afweging van de jury. Het winnende ontwerp wordt begin december bekend gemaakt. De wandkunst wordt aangebracht onder de nog te vernieuwen Torenvlietbrug.

Vier ontwerpers, Michiel Kluiters, Gabriel Lester, Sanja Medic en Martijn Sandberg, hebben een ontwerp gemaakt voor de wand onder de Torenvlietbrug. Bewoners en belangstellenden kunnen vanaf 11 november in het gemeentehuis van Oegstgeest de ontwerpen bekijken en hun mening geven. De ontwerpen zijn daarnaast ook te bekijken in het informatiecentrum RijnlandRoute en via deze website.

De prijsvraag

Door middel van een prijsvraag nodigde de provincie kunstenaars en architecten uit om een ontwerp voor de wand onder de nog te vernieuwen Torenvlietbrug (zijde Oegstgeest) te maken. De provincie schreef de prijsvraag Wandkunst Torenvlietbrug in samenwerking met de gemeente Oegstgeest uit. De prijsvraag betreft kunst op een nieuwe verticale wand langs een nieuw voetpad onder de Torenvlietbrug (zijde van Oegstgeest). In totaal deden er 63 ontwerpers mee. De prijsvraag is georganiseerd in samenwerking met Architectuur Lokaal.

Jury

De jury, onder voorzitterschap van Jan Nieuwenhuis, wethouder gemeente Oegstgeest, selecteerde uit alle kunstenaars en architecten vier ontwerpers om een schetsontwerp te maken. Uit één van de deze ontwerpen kiest de jury begin december het winnende ontwerp.

Meer informatie

Je kunt de ontwerpen hier bekijken en je mening geven:

  • Gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13 (tijdens openingstijden)
  • Informatiecentrum RijnlandRoute, Rietpolderweg 19 te Leidschendam (tijdens openingstijden)
  • Via deze website

Meer informatie over de prijsvraag kun je vinden op de website van Architectuur Lokaal.