De eerste ondergrondse boring voor het verleggen van kabels en leidingen is vandaag succesvol afgerond. Met behulp van twee grote kranen naast de Lammebrug in Leiden kon een buis van ongeveer 176 meter lang de grond in worden getrokken. De boring vond plaats vanaf het Delftse Jaagpad naar het Lammenschansplein, nabij het steunpunt van de provincie Zuid-Holland.

Deze ondergrondse boring is de eerste van tien boringen die plaatsvindt voor het verleggen van kabels en leidingen in het projectgebied van de N206 Europaweg. Op diverse locaties vinden voorbereidingen plaats voor de andere boringen.

De volgende intrekking van een grote mantelbuis vindt plaats op vrijdag 18 juni, deze boring start vanaf de op- en afrit A4 naar een werkterrein naast brasserie Cronesteyn. Met een lengte van ongeveer 855 meter (en diameter 50 cm) is dit de langste boring die plaatsvindt.

Ondergrondse boringen

Dankzij de ondergrondse boringen worden de kabels en leidingen met minder overlast voor de omgeving over een grote afstand verlegd; er hoeft minder gegraven te worden. Op deze manier hoeft de toekomstige aannemer tijdens de uitvoeringsfase van de Europaweg bijna geen rekening te houden met het verleggen van kabels en leidingen.

Een overzicht van alle boringen die plaatsvinden in het projectgebied kun je vinden op de pagina kabels en leidingen.

..