Van 4 februari tot en met 29 maart is de Vlietweg in Leiden ter hoogte van huisnummer 90 afgesloten voor doorgaand (fiets)verkeer. Ook voor voetgangers en ruiters is er geen doorgang mogelijk. Fietsers tussen Zoeterwoude/Leiden en Voorschoten worden in verband met werkzaamheden tijdelijk omgeleid via de Voorschoterweg N447/N206. Daarnaast is het nog tot begin maart mogelijk om de fietstunnel Hofweg onder de A4 te gebruiken, voor een route via Vlietland*.

De omleiding is noodzakelijk om werkzaamheden uit te kunnen voeren aan de oeverconstructie van het Rijn-Schiekanaal (de Vliet) voordat op deze locatie de tunnel voor de nieuwe N434 wordt geboord, als onderdeel van de RijnlandRoute.

De bewoners van de Vlietweg hebben een informatiebrief ontvangen over de werkzaamheden, waarin ook informatie staat voor het bestemmingsverkeer (auto) voor Vlietweg 92 t/m 106.

* Vanaf begin maart starten de werkzaamheden voor de nieuwe fietstunnel onder de A4. De huidige tunnel bij de Hofweg wordt daarom voor ca. 9 maanden afgesloten. Eind januari volgt hierover meer informatie.