In het projectgebied van de N206 Europaweg vinden ondergrondse gestuurde boringen plaats voor het verleggen van kabels en leidingen. In dit bericht lees je welke voorbereidingen afgelopen periode plaatsvonden en welke werkzaamheden komende week plaatsvinden.

Boormachine Delftse JaagpadWerkzaamheden Delftse Jaagpad

Afgelopen week vonden voorbereidingen plaats voor het intrekken van een mantelbuis in een geboorde tunnel vanaf het Delftse Jaagpad naar het Lammenschansplein (nabij het steunpunt van de provincie Zuid-Holland). De lengte van deze boring is ongeveer 153 meter. Tijdens het intrekken van de buis in deze boring op zaterdag 12 juni is het Rijn-Schiekanaal, ter hoogte van de Lammebrug, een dagdeel afgesloten voor al het vaarwegverkeer. Informatie over alternatieve vaarroutes lees je in ons eerdere nieuwsbericht.

Werkzaamheden nabij brasserie Cronesteyn

Nabij brasserie Cronesteyn is een werkterrein in gebruik waar kunststof leidingen aan elkaar zijn gelast (gesmolten). De gelaste leidingen liggen in het Rijn-Schiekanaal uitgelegd. Deze leiding wordt vrijdag 18 juni ingetrokken door een boormachine die opgesteld staat nabij de op- en afrit A4. De boring komt uit nabij brasserie Cronesteyn. Met een diameter van 50 cm en een lengte van ongeveer 855 meter is dit de langste boring die plaatsvindt.

Werkzaamheden Plantijnstraat

Vanaf vrijdag 18 juni vinden er voorbereidende werkzaamheden plaats voor twee boringen vanaf de Plantijnstraat. Een boring gaat naar de Vrouwenweg en de andere naar het Lammenschansplein. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het inrichten van een boorlocatie tegenover de Koninklijke Brill en het lassen van een buis met een diameter 31,5 centimeter en een lengte van ongeveer 70 meter. Deze leiding ligt uitgelegd op het trottoir.

Overzicht boringen

Voor de Europaweg vinden op tien locaties vinden boringen plaats, een overzicht van deze locaties staat op de pagina kabels en leidingen.