Komend weekend op zaterdag 3 en zondag 4 oktober slopen we het oude viaduct van de A44 over de Ommedijkseweg. Er wordt op beide dagen overdag en ’s avonds gewerkt, van 06.00 uur ’s ochtends tot 00.00 uur ’s nachts. De daadwerkelijke sloopwerkzaamheden vinden plaats tussen 9.30 uur en 20.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de Ommedijkseweg ter plaatse van het viaduct afgesloten. Alle woningen zijn gewoon bereikbaar en het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Voor de sloop van het betonnen dek worden drie kranen met betonschaar ingezet. De scharen knippen het dek weg, waardoor er niet hoeft te worden gehakt. Het puin dat vrijkomt bij de sloop wordt ter plaatse vergruisd en hergebruikt voor de fundering van de verbrede A44 die we de komende periode aan de oostzijde van de huidige rijbanen realiseren. Lees meer over de fasering van de werkzaamheden voor de A44.

Wat gebeurt er daarna?

In het weekend van 3/4 oktober slopen we het betonnen dek van het viaduct. Na het weekend zullen we ook de landhoofden en funderingen slopen, dat gebeurt op doordeweekse dagen tijdens reguliere werktijden. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden ca. begin november afgerond. Daarna bouwen we een nieuw viaduct boven de Ommedijkseweg.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt tijdens de sloop van het viaduct over de Plesmanlaan, die afgelopen weekend werd uitgevoerd.