Vandaag opende Jan Nieuwenhuis, wethouder gemeente Oegstgeest, de tentoonstelling Wandkunst Torenvliet. Onder de nog te vernieuwen Torenvlietbrug wordt wandkunst aangebracht. Wethouder Nieuwenhuis: “De jury heeft gekozen voor vier ontwerpers met heel verschillende stijlen voor dit meer dan 100 vierkante meter grote kunstwerk. Dan valt er ook echt iets te kiezen. We zijn heel benieuwd naar de mening van de bewoners.”  Van maandag 11 t/m donderdag 21 november 2019 kunnen bewoners en belangstellenden de ontwerpen van vier geselecteerde kunstenaars en ontwerpers bekijken en aangeven welk ontwerp hen het meest aanspreekt.

De tentoonstelling is in het gemeentehuis van Oegstgeest te bekijken, bezoekers kunnen direct hun mening geven. De vier ontwerpen zijn ook in het informatiecentrum en op de website van de RijnlandRoute te bekijken.

De prijsvraag

Dit voorjaar schreef de provincie een prijsvraag uit voor een kunsttoepassing voor de wand in de onderdoorgang van de te vernieuwen Torenvlietbrug in Oegstgeest. Uit de 63 aanmeldingen voor deelname selecteerde de jury acht ontwerpers voor een presentatie. Vier ontwerpers werden geselecteerd om een schetsontwerp te maken: Michiel Kluiters, Gabriel Lester, Sanja Medic en Martijn Sandberg. De prijsvraag is georganiseerd in samenwerking met Architectuur Lokaal.

Jury

Alle reacties die worden ingeleverd, worden aan de jury overlegd. De mening van het publiek is onderdeel van de afweging van de jury. Onder voorzitterschap van Jan Nieuwenhuis, kiest de jury begin december het winnende ontwerp.

Meer informatie

Je kunt de ontwerpen bekijken, motivatie van de ontwerpers lezen én direct jouw mening geven:

  • Gemeentehuis Oegstgeest, Rhijngeesterstraatweg 13 (tijdens openingstijden)
  • Informatiecentrum RijnlandRoute, Rietpolderweg 19 te Leidschendam (tijdens openingstijden)

Meer informatie over de prijsvraag is te vinden op de website van Architectuur Lokaal.

RijnlandRoute

De aanpassing van de Torenvlietbrug maakt deel uit van de werkzaamheden aan de N206 ir. G. Tjalmaweg. De Tjalmaweg is één van de deelprojecten van de RijnlandRoute. Het project is ook te volgen op onze social media kanalen: Facebook, Twitter, Instagram.