Vorige week zijn de medewerkers van het informatiecentrum een inzamelingsactie gestart voor het Rode Kruis. Zij zijn overspoeld met positieve reacties en vooral ook brillen die gedoneerd zijn.

Mooie opbrengst

Op het inleverpunt aan de Rietpolderweg zijn er in totaal 154 brillen gedoneerd. Dit zijn alleen de brillen die mensen zelf hebben gebracht. Naast het inleverpunt hebben verschillende bedrijven zoals Hornbach ook brillen gedoneerd. Hiervan zijn de aantallen niet bekend. Zelf heeft het informatiecentrum de eigen voorraad, zo’n 100 brillen, ook gedoneerd.

Cynthia van het informatiecentrum is zichtbaar geëmotioneerd door de actie: “Toen ik dinsdag ging kijken, zat er nog maar een enkele bril in. Maar toen ik donderdag ging om de opbrengst te versturen zat de container helemaal vol. In een paar dagen tijd zo veel reacties krijgen op de actie is natuurlijk fantastisch! Vooral door het delen via de verschillende social media-kanalen hebben wij een goede vangst gedaan.

Bedankt

Iedereen die een steentje heeft bijgedragen willen wij, ook namens het Rode Kruis, heel erg bedanken! Wat een mooi gebaar.

Ook willen wij de vrijwilligers van het Rode Kruis bedanken voor de snelle reactie op vragen en de coördinatie van deze actie.