Op de A44 richting Amsterdam wordt net na knooppunt Ommedijk een aparte op- en afrit aangelegd voor het bouwverkeer. Deze op- en afrit sluit direct aan op de bouwweg naar de ontvangstschacht van de tunnelboormachine en de plek waar de verdiepte ligging wordt gebouwd. De voorziening is uitsluitend bedoeld voor bouwverkeer, en wordt aangelegd zodat het bouwverkeer nagenoeg geen gebruik hoeft te maken van de parallelweg Rijksstraatweg-oost.

Nachtwerkzaamheden
Ter voorbereiding op de aanleg van de op- en afrit worden er barriers geplaatst langs de rechter rijstrook en worden bosschages en bomen worden verwijderd. Om dit werk goed uit te kunnen voeren, wordt er tijdens de werkzaamheden tijdelijk één rijstrook afgesloten. Dit gebeurt in de avond en nacht van woensdag 29 op donderdag 30 november* as. Op deze manier ondervindt het verkeer hiervan zo min mogelijk hinder.

Aanleg op- en afrit en verwijderen barriers
Vanaf donderdag 30 november wordt er overdag gewerkt aan de op- en afrit. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het aanbrengen van grond, het asfalteren van de weg, het aanbrengen van belijning en het plaatsen van vangrails en bebording.
Naar verwachting wordt de op- en afrit op dinsdag 15 december in gebruik genomen. De nacht ervoor, van 14 op 15 december, wordt er weer één rijstrook afgezet om de barriers te verwijderen.

Direct omwonenden ontvangen op 23 november een informatiebrief.
* Update 27/11: de werkzaamheden zijn verplaatst naar woensdag 29 november. Direct omwonenden ontvangen hierover 28 november een brief.

Klik om te vergroten