Afgelopen weekend is er door het Comol5-team dag en nacht gewerkt om ervoor te zorgen dat vanmorgen vroeg de definitieve situatie bij aansluiting Leiden-West in gebruik genomen is. Hierbij is de tijdelijke gevlochten diamantaansluiting in slechts één weekend teruggebouwd. Wat een puzzel was dat! Met verkeerslichten, asfalt, afsluitingen, omleidingen en nog heel veel meer. In het dronefilmpje kan je het resultaat van al dat harde werk zien.

Definitieve situatie

Vanaf vandaag geldt bij aansluiting Leiden-West de nieuwe, definitieve verkeerssituatie. Hier komt verkeer van en naar verschillende richtingen samen: Amsterdam, Den Haag, Katwijk en Leiden. Door de nieuwe inrichting worden verkeersstromen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden en kan het verkeer beter doorstromen. De belangrijkste wijziging is dat afrit 8 (zowel vanuit Amsterdam als Den Haag) uit twee delen bestaat, waarbij verkeer naar Katwijk en Leiden beiden hun eigen afrit krijgen. Op deze manier hoeft er minder verkeer te kruisen en is er meer capaciteit om het verkeer af te wikkelen. Lees meer over de definitieve situatie op de pagina Leiden-A44.

Prestatie

De afgelopen drieënhalf jaar kenmerkte zich door de verschillende fasewisselingen. Met zo min mogelijk verkeershinder werd de A44 verbreed, inclusief de nieuwbouw van de viaducten Plesmanlaan, Ommedijkseweg en Robert Boyleweg en de brug over de Oude Rijn. Een geweldige prestatie!

Restwerkzaamheden

In dit overvolle werkweekend konden de bouwers helaas geen ijzer met handen breken. Er zijn nog wat werkzaamheden die de aannemer moet afronden. De laatste deklaag moet dan ook nog op het wegdek worden aangebracht en bij afrit Leiden-Zuid gaan we nog asfalt wegfrezen. Deze werkzaamheden worden nu ingepland, zodra bekend is wanneer deze werkzaamheden plaats kunnen vinden vertellen we dat hier op de site en op onze social mediakanalen.

..

Zo zag Leiden-West er voor dit weekend uit