De bouw van de verdiepte ligging nadert de voltooiing. Onlangs hebben we de laatste vloer van de verdiepte ligging gestort, een mooie mijlpaal. Alle compartimenteringsschermen van de verschillende bouwkuipen zijn weggehaald waardoor er nu mooie verre zichtlijnen zijn op dit 1,4 kilometer lange traject.

Wat opvalt aan de verdiepte ligging is het speciaal ontworpen reliëf voor de wanden. Inclusief de toe- en afritten is maar liefst 3,5 strekkende kilometer wand gebouwd waarmee de N434 verdiept wordt aangelegd en aan het zicht van de omgeving wordt onttrokken. In de afgelopen 3 jaar werkten honderden betonvlechters, timmermannen, lassers en betonwerkers in de bouwput nabij de A44 om dat allemaal voor elkaar te krijgen. Veel werk zit ook ónder de grond, wat nu al niet meer te zien is. Denk bijvoorbeeld aan de ruim 5.500 ankerpalen, die tot wel 52 meter onder de oppervlakte ervoor zorgen dat de betonnen bak van de verdiepte ligging niet omhoog drijft.

In het komende half jaar storten we de laatste wandpanelen, halen het laatste deel damwanden weg en storten we het beton voor de middenberm. Dan zit het civiele werk erop en kan de verdiepte ligging verder worden afgebouwd, met onder meer asfalt en de technische installaties.