Je weet vast nog dat wij tijdens archeologisch onderzoek in 2018 honderden houten palen van een Romeinse weg aantroffen, naast een grachten- en geulensysteem, bijgelegen grafvelden en huisplattegronden. Deze vindplaats in Valkenburg (gemeente Katwijk) kreeg de naam: Weerdkampen. Het archeologisch onderzoek van Weerdkampen is nu afgerond, met spectaculaire conclusies!

Congres 5 november 2021

Wij vertellen je er graag meer over tijdens ons congres op vrijdag 5 november 2021. De vindplaats Weerdkampen wordt tijdens het congres in een bredere Romeinse context geplaatst. De Romeinse weg is namelijk gevonden in het archeologisch gebied van de Limes, de noordgrens van het voormalige Romeinse Rijk. Je hierover een aantal korte lezingen bijwonen van gerenommeerde archeologen en experts over de archeologie van de RijnlandRoute, Valkenhorst, Romeins Valkenburg, Romeinse wegen en over het beleefbaar maken van Romeins erfgoed in de provincie Zuid-Holland. Uiteraard zijn er ook diverse vondsten van o.a. Weerdkampen te bewonderen. Het congres start om 08.45 uur en duurt de hele dag (± 18.00 uur).

Wil je ook komen?

Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, je kunt je hiervoor inschrijven tot donderdag 28 oktober a.s. Wees er snel bij, want vol = vol. De plekken worden toegekend op volgorde van inschrijving.

Coronatoegangsbewijs

Wij maken je erop attent dat je, conform de huidige richtlijnen, een coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig hebt voor dit congres. Meer informatie over deze richtlijnen vind je op de website van de rijksoverheid.

En mocht je onverhoopt geen plekje bemachtigen voor het congres, dan vind je na afloop diverse foto’s en filmpjes op onze website terug. En na het congres zijn er in het informatiecentrum RijnlandRoute diverse vondsten van Weerdkampen te bewonderen.