Door het winterweer in december konden helaas niet alle geplande werkzaamheden voor de op- en afrit op de A44 worden uitgevoerd. De werkzaamheden aan de A44 – richting Amsterdam bij knooppunt Ommedijk – staan nu gepland op 16 t/m 19 januari 2018, waarbij er ook ´s avonds en ´s nachts wordt gewerkt.

De werkzaamheden
Volgens de huidige planning starten de werkzaamheden op dinsdag 16 januari met het aanbrengen van de onderlaag van het asfalt. In de avond van dinsdag 16 januari wordt gestart met het aanbrengen van de geleiderail, waarbij er ´s nachts wordt doorgewerkt. Wanneer het werk niet in 1 nacht kan worden afgerond, wordt er in de avond en nacht van woensdag 17 januari ook gewerkt. Het aanbrengen van de geleiderail kan geluidshinder veroorzaken. In de avond en nacht van donderdag 18 januari wordt de bovenlaag van het asfalt aangebracht. Hierbij wordt de rechterrijstrook afgesloten voor verkeer. Om het nieuwe asfalt goed aan te laten sluiten, wordt een stukje van de bovenlaag van de weg af gefreesd. De freeswerkzaamheden kunnen in de omgeving hoorbaar zijn. Vrijdag 19 januari (dag, avond en nacht) is gereserveerd voor eventuele uitloop, bijvoorbeeld door weersomstandigheden, en afrondende werkzaamheden.

Ingebruikname op- en afrit bouwverkeer
Op maandag 22 januari wordt de op- en afrit voor bouwverkeer in gebruik genomen. Het bouwverkeer kan dan direct vanaf de A44 de bouwplaats bereiken en omgekeerd.

Direct omwonenden zijn geïnformeerd via een informatiebrief.