Op 17 december starten we met heiwerkzaamheden voor het nieuwe knooppunt Hofvliet. Het gaat om het heien van de funderingspalen van de 11 steunpunten voor de fly-overs. Het heiwerk duurt ongeveer 1 week per steunpunt, 11 weken in totaal. Tijdens de feestdagenperiode wordt er niet geheid.

Werktijden heiwerkzaamheden
Er wordt gewerkt op maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 19.00 uur, met een uitloop op zaterdag. Tijdens de feestdagenperiode, van 22 december t/m 6 januari, worden er geen heiwerkzaamheden verricht.

Toekomstige situatie. Klik voor een vergroting


Tijdelijke verlegging rijbanen A4

Om de steunpunten van de fly-overs aan weerszijden van de toekomstige A4 te kunnen realiseren, moet er werkruimte worden gecreëerd. Hiervoor wordt op de A4 de middenberm ter plaatse van het nieuwe knooppunt over een lengte van ruim 1 kilometer geasfalteerd en schuiven de 3 rijstroken richting Den Haag een stukje op, tegen de rijbaan richting Amsterdam aan. Deze situatie duurt ongeveer een jaar.

Heiwerkzaamheden palenmatras afgerond
De heiwerkzaamheden voor het palenmatras zijn enkele weken geleden afgerond. Dat waren 2.500 heipalen voor de verbinding tussen de fly-overs en de tunneltoerit voor de nieuwe N434.

De omgeving Vlietweg in Leiden en een deel van Voorschoten heeft een informatiebrief ontvangen over deze werkzaamheden.