Praktische informatie

Het adres van het RijnlandRoute Festival is:

Rietpolderweg 19
2323 LL Leiden

Je hebt bij je aanmelding aangegeven hoe je naar het festivalterrein komt. Voor fietsers zijn er voldoende fietsenstallingen beschikbaar direct naast het festivalterrein.

Het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt, kom daarom met de fiets of openbaar vervoer. Als je met de auto naar het festival komt, ga dan naar de parkeerplaats van Heineken Brouwerij Zoeterwoude. Parkeren is op eigen risico. Het is verplicht om voor deze parkeerplaats een parkeerkaart aan te schaffen. Mocht je dit nog niet hebben gedaan, dan kun je dit alsnog via je dashboard regelen. Het adres van de parkeerplaats is:

Burgemeester Smeetsweg 1
2382 PH Zoeterwoude

Vanaf deze parkeerplaats vertrekt elke 15 minuten een pendelbus die je binnen ongeveer 10 minuten naar het festivalterrein brengt.

Let op! De eerste bus vanaf de parkeerplaats naar het festival vertrekt om 08:15 uur. De laatste bus vertrekt vanaf het festivalterrein om 19:00 uur naar de parkeerplaats.

Als je hebt aangegeven met het openbaar vervoer te komen, is het belangrijk dat je naar Leiden Centraal reist. Vanaf dit station vertrekt elke 15 minuten een pendelbus die je binnen ongeveer 20 minuten naar het festivalterrein brengt. Ook rijdt er elke 15 minuten een bus richting Leiden Centraal.

Let op! De eerste bus vanaf Leiden Centraal naar het festival vertrekt om 08:15 uur. De laatste bus vertrekt vanaf het festivalterrein om 19:00 uur naar Leiden Centraal.

Ben je mindervalide en heb je hulp nodig naar en op het evenement, mail ons via info@rijnlandroutefestival.nl en wij zorgen ervoor dat je het evenement zo goed mogelijk kunt ervaren.

Op zaterdag 22 juni is de belevingsroute in Corbulotunnel niet te bezoeken met een scootmobiel. Wel is het mogelijk om de scootmobiel om te ruilen voor een leenrolstoel. Met de leenrolstoel kun je de belevingsroute in de tunnel bezoeken.

Op zondag 23 juni kun je met een scootmobiel meedoen aan de fietstour op zondag 23 juni. Schrijf je hiervoor in.

De cultuurdag zaterdag 22 juni is gratis, maar er moet wel een gratis ticket worden gereserveerd om toegang te krijgen. De sportdag zondag 23 juni kost €5,- per persoon. Groepstarief hardloopafstanden: bij inschrijving vanaf 5 personen in één keer, betaal je slechts € 4,- per persoon. Groepstarief fietstochten: €12,50,-. (3 tot 6 personen). Alle opbrengsten van de sportdag gaan naar het goede doel: Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland.

Help jij mee om jongeren in de regio Rijnland een gelijke kans te geven om te bewegen en te sporten? Door jouw deelname aan de sportdag draag jij direct bij aan Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland. Jouw inschrijfgeld wordt besteed om jongeren in de regio, uit gezinnen met geldzorgen, lid te laten worden van een sportvereniging of hun zwemdiploma te laten behalen.

Jij kunt echter nog meer doen om bewegen mogelijk te maken! Maak eenvoudig een sponsorpagina aan (individueel of als team) op en haal met jouw deelname extra geld op voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland: lokalefondsen.mijnjeugdfondsactie.nl/project/rotary-rijnland. Ook bezoekers aan de cultuurdag kunnen via deze link doneren.

Er is op de cultuurdag (zaterdag) geen plek waar je je eigendommen kunt afgeven. Tijdens de sportdag (zondag) is er een balie waar je je eigendommen op eigen risico kunt afgeven. Dit wordt bemenst door medewerkers van het festival.

Eten & drinken op het festival kunnen alleen met pin betaald worden.

Er zijn festival toiletten aanwezig op het terrein. Ook voor mindervaliden zijn er voorzieningen.

Er zijn diverse foodtrucks en bars aanwezig op het festivalterrein. Hier kan je met pin betalen. Er is ook een gratis waterbar.

Ja, we moeten sinds de invoering van de landelijke regeling op het gebied van recycling van plastic (SUP-regeling) gebruik maken van een statiegeldsysteem. In Leiden wordt er gebruikt gemaakt van hardcups. Bij het eerste drankje betaal je voor je startbeker €1,- statiegeld en €0,50 milieubijdrage. Bij het bestellen van een nieuw drankje lever je beker in en betaal je niets extra’s. Zodra je het festival verlaat en je laatste beker inlevert, ontvang je de €1,- statiegeld terug.

Het festivalterrein is toegankelijk voor kinderwagens en/of buggy’s. Maar let op! Dit is niet het geval voor de tunnel. Dit betekent dat je de culturele voorstellingen en de sportwedstrijden niet kunt bezoeken met een kinderwagen en/of buggy. Een draagzak kan wel.

Heb je vragen over je ticket of over het festival? Mail ons via info@rijnlandroute.nl.

Pers is uiteraard ook van harte welkom op het RijnlandRoute Festival om verslag te leggen en deel te nemen. Meld je hiervoor alvast aan bij Marjolein Vellekoop via m.vellekoop@pzh.nl.