Artiesten

Op zaterdag 22 juni toveren wij aan de hand van de elementen Lucht, Aarde, Water en Groen de tunnel om tot een levendige en unieke culturele belevingsroute. De volgende artiesten en kunstenaars laten de tunnel tot leven komen met een betoverend programma van dans, muziek, kunst en verhalen. Zij treden op in de tunnel én boven op ons festivalterrein. Benieuwd waar en hoe laat zij optreden? Bekijk het programma.

Fields of Wonder

Fields of Wonder is een regionaal Leids collectief van wisselende theatermakers, beeldend kunstenaars, dansers, VJ’s, vormgevers en muzikanten. Zij bieden ervaringstheater op bijzondere locaties, met oog voor milieu en maatschappij. Op ons festival performen zij met theater én dans.

Studio Dans Maer

Vocal Group Pitch Control

Vocal Group Pitch Control is een jonge en dynamische groep van zo’n 15 zangers uit Den Haag. Pitch Control zingt a capella de mooiste nummers in diverse genres, ze worden gedirigeerd door Jirre Stoutjesdijk. Pitch Control zingt vooral pop, jazz en close harmony, maar maakt ook graag muzikale uitstapjes naar bijvoorbeeld soul of rock.

Maze Voices

Get ready for some a capella! Als MAZE het podium betreedt met haar groovy muziek en theatrale stagings word je gegarandeerd verrast. Denk aan Pentatonix en Pitch Perfect met een authentieke twist. Alles komt voorbij: van 90’s R&B tot metal en Bach.

Teddy Macrander

Met haar heldere stem en indie-folksongs is Teddy Macrander een opvallende naam in het Haagse. Zij stond o.a. in de finale van Art Rocks in Paradiso, speelde op het Life I Live festival en behaalde de derde plek van de Nobel Awards in Gebr. De Nobel. Ze schrijft haar muziek en teksten zelf en wordt geïnspireerd door o.a. Lizzy McAlpine, Astrid S., Olivia Rodrigo, Alec Benjamin, Tori Kelly, Gracie Abrams e.d.

Miss Noeka

Miss Noeka ( Anoek van Veldhuizen), is een Leidse singer-songwriter met een warme sound en een lekker rauw randje. Ze stond op festivals in binnen en buitenland, won de Gouden Pet(2019) en bracht in 2023 de single “Claim the spotlight” uit samen met Lazy People. Naast haar eigen nummers is het mixen van jazz, pop & soul covers in smaakvolle medleys de kracht van Miss Noeka.

DJ Funky Fabrique

Funky Fabrique is een Leids concept. De DJ’s organiseren evenementen in Leiden en focussen zich daarnaast op het begeleiden/ondersteunen van lokaal talent. Met hun concept bereiken zij veel studenten/jongeren in Leiden en omgeving. De nieuwe provinciale weg is voor de DJ’s een unieke locatie om een ‘feestje’ te maken, dus dat belooft wat!

Alignment – A line Mend

‘Alignment | A Line Mend’ is een audiovisuele dansperformance van Erwin Tuijl (visuals & audio), Arjan van Emmerik (concept) en Nicky van Banning (dans). De danser stapt in een zwart-witlijnenspel en gaat op ontdekkingstocht in de structuur die zich ontvouwt. De performance begint speels en luchtig en lijkt een dynamische interactie te zijn, maar na verloop van tijd wordt de structuur steeds beklemmender en overheersender. Past de danser zich aan, breekt ze uit, of weet ze haar eigen weg te vinden?

Allart

De podiumervaring van Allart reikt van De Wereld Draait Door tot optreden in de Gaasperdammertunnel tijdens een congres van het Centrum Ondergronds Bouwen. Live worden de nummers opgebouwd met een gitaar, piano, drum en zang via een looping pedaal en/of computer. Na optredens op vele festivals, diverse TV- en radioshows, uitgeroepen tot 3FM- en Radio 2 talent met HeavyLight, is het tijd om te onderzoeken hoe het is om alleen op het podium te staan.

Studio Spés

Sabien Engels en Pépé Heijenberg van Studio SPÉS, vormen een jong en enthousiast duo met ambitie. Zij werken met interactieve verlichting en dagen het publiek op speelse manier uit om te reflecteren op thema’s als digitalisering, interactie en publieke ruimte. Hun motto is: kritisch denken via verwondering. Vrijheid in hun werk is belangrijk, zowel in hun thema’s als in hun ontwerpen. Op het RijnlandRoute Festival presenteren zij “Flourishing Decay”.

Mr.Mitch’s Groove Sensation

Mr. Mitch’s is een swingende feestband met vooral die funky en groovy nummers. De band is ook wel bekend als ‘de provinciale band’ van de Provincie Zuid-Holland. Zij zijn jaren de provinciale ‘huisband’ geweest en nog steeds hebben ze een sterke link met de provincie door een aantal bandleden uit de provinciale organisatie.

10 Ct. Pistol

10 Ct. Pistol is een indie rock band uit de Leidse regio en een eigen oefenhonk in Katwijk. Hun eigen repertoire van catchy rocksongs van uptempo tot rustigere songs hebben een diepe emotionele lading. Muziek staat voor hen voor verbinding door emoties met elkaar te delen zoals pijn en verdriet maar ook blijdschap en hoop. Door lekker rockend te grooven tot rustig opbouwen naar gierende gitaarsolo’s in de climax nemen zij jou mee en laten ze je samen 1 voelen.

Popkoor Focus

Een Haags Popkoor Focus met leden uit heel Zuid Holland o.l.v. dirigent Rob Manthey. Hun repertoire is altijd verrassend en uitdagend en varieert van powerballads uit 80er jaren, via stevige rocknummers van o.a. Queen naar hedendaags popnummers van Jason Maraz. Kortom een gevarieerd en aansprekend programma waarbij je zeker niet stil kunt blijven staan!

Free Academy Bigband

Free Academy Bigband is een Delftse bigband die met veel enthousiasme en energie stukken speelt die uiteenlopen van zwoele jazz tot swingende funk. De band is in 2012 opgericht vanuit de VAK, Centrum voor de Kunsten, en bestaat uit 16 leden van 18 jaar en ouder, in alle leeftijdsgroepen. Dat wordt gegarandeerd een feestje!