Cultuur

Beleef de Corbulotunnel op unieke wijze op zaterdag 22 juni 2024.

Beleef de Corbulotunnel op unieke wijze op zaterdag 22 juni 2024, wanneer de tunnel wordt omgetoverd tot een levendige belevingsroute! Lokale artiesten laten de tunnel tot leven komen met een betoverend programma van dans, muziek, kunst en verhalen. Ontdek hoe zij op hun eigen, unieke manier de elementen die met de bouw van de tunnel zijn getrotseerd verbeelden. Ben je benieuwd hoe dat eruitziet? Kom dan vooral kijken en luisteren.

Meld je hieronder alvast aan voor de mailingslijst, en krijg als eerste te horen wanneer je je kan aanmelden voor de cultuurdag!
..

Praktische informatie

Kom met de fiets of openbaar vervoer naar het festival. Het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt. Het adres is Rietpolderweg 19 in Leiden.

Het aantal parkeerplaatsen is zeer beperkt, kom daarom met de fiets of openbaar vervoer. Alleen als het echt niet anders kan, kun je tegen betaling een parkeerkaart kopen voor een parkeerplek op een aangewezen parkeerterrein in de omgeving, vanaf daar vertrekken er pendelbussen naar het festivalterrein. De parkeerkaart is 4 uur geldig.

Vanaf het festivalterrein rijden er pendelbussen van en naar Leiden Centraal.

Ben je mindervalide en heb je hulp nodig naar en op het evenement, mail ons via info@rijnlandroutefestival.nl en wij zorgen ervoor dat je het evenement zo goed mogelijk kunt ervaren.

De cultuurdag zaterdag 22 juni is gratis. Voor de sportdag op zondag 23 juni vragen wij een kleine bijdrage. De opbrengsten van de sportdag gaan allemaal naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Draag je het goede doel een warm hart toe en wil je doneren? Dat kan via lokalefondsen.mijnjeugdfondsactie.nl/project/rotary-rijnland. Meer informatie over het goede doel vind je op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Er is op de cultuurdag (zaterdag) geen plek waar je je eigendommen kunt afgeven. Tijdens de sportdag (zondag) is er een balie waar je je eigendommen op eigen risico kunt afgeven. Dit wordt bemenst door medewerkers van het festival.

Eten & drinken op het festival kunnen alleen met pin betaald worden.

Er zijn festival toiletten aanwezig op het terrein. Ook voor mindervaliden zijn er voorzieningen.

Er zijn diverse foodtrucks en bars aanwezig op het festivalterrein. Hier kan je met pin betalen. Er is ook een gratis waterbar.

Het festivalterrein is toegankelijk voor kinderwagens en/of buggy’s. Maar let op! Dit is niet het geval voor de tunnel. Dit betekent dat je de culturele voorstellingen en de sportwedstrijden niet kunt bezoeken met een kinderwagen en/of buggy. Een draagzak kan wel.

Heb je vragen over je ticket of over het festival? Mail ons via info@rijnlandroutefestival.nl.

Pers is uiteraard ook van harte welkom op het RijnlandRoute Festival om verslag te leggen en deel te nemen. Meld je hiervoor alvast aan bij Marjolein Vellekoop via m.vellekoop@pzh.nl.

Spelregels Cultuurdag

 • Op beide dagen is een geldig toegangsticket voor het betreden van het festivalterrein (incl. tunnel) nodig.
 • Gemotoriseerde voertuigen zijn niet toegestaan.
 • De tunnel is niet toegankelijk voor kinderwagens en/of buggy’s. Een draagzak kan wel.
 • Kinderen (t/m 12 jaar) alleen onder begeleiding van een volwassene.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan.
 • Je betreedt het terrein op eigen risico.
 • Er worden tijdens het festival foto’s en/of video’s gemaakt en gebruikt voor (social) media.
 • Het is verboden om foto’s en video’s te maken voor commerciële doeleinden. Pers kan zich melden bij de organisatie.
 • Op het volledige festivalterrein wordt geen alcohol geschonken.
 • Graag afval weggooien in de daarvoor bestemde afvalbakken.
 • In geval van strafbare feiten of ongeoorloofd gedrag zal te allen tijde aangifte worden gedaan bij de politie.
 • Het is een familie evenement en daarom hanteren wij een zerotolerancebeleid. Dit betekent dat alcohol, vuurwerk, wapens en bedwelmende middelen niet zijn toegestaan.
 • RijnlandRoute Festival wijst iedere vorm van aansprakelijkheid voor schade af.
 • Volg de aanwijzingen van de medewerkers op.
 • Meld een ongeval of onregelmatigheid onmiddellijk bij de organisatie. De organisatie waarschuwt de politie, ambulance of brandweer en beschikt over de benodigde hulpmiddelen op het terrein.