Ruim 1250 geïnteresseerde mensen bezochten zaterdag 8 september de Open Dag RijnlandRoute, die werd georganiseerd in en bij het nieuwe informatiecentrum. Bezoekers konden zien en beleven wat er allemaal komt kijken bij de aanleg van de RijnlandRoute en hoe de weg er straks uitziet. Bij diverse stands werd uitleg gegeven over de voortgang van het project.

Veel bezoekers brachten ook een bezoek aan de uitkijktoren. Hier hadden zij een goed uitzicht op de startschacht van de boortunnel op het werkterrein van aannemerscombinatie Comol5. In het informatiecentrum was ook veel belangstelling voor de maquette van de TBM (Tunnel Boor Machine). De TBM start volgend jaar met het boren van de eerste tunnelbuis van de tunnel in de N434. Ook voor kinderen was er veel te doen, met een springkussen, zandbak en diverse technische proefjes. En er was informatie over archeologisch onderzoek en de vondsten die tot nu toe gevonden zijn.

Voor wie de Open Dag gemist heeft; vanaf dit moment is het Informatiecentrum RijnlandRoute iedere woensdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur geopend. De uitkijktoren is tijdens openingstijden onder begeleiding te bezoeken.